10/12/2014

Dobry pomysł na śniadanie

Chciałam napisać ten post wieczorem i opublikować z rana niestety nic nie poszło po mojej myśli ale to nic. Na jutrzejsze śniadanie przepis będzie idealny. Mowa tu o budyniu lnianym. To pewien rodzaj owsianki. Ja zawsze owsiankę jadłam na zimno a tutaj proszę, ciepłe śniadanko na jesienny poranek idealnie. Do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu :) 



Składniki : 
3 łyżki płatków owsianych/żytnich
2 łyżki siemia lnianego
pół szklanki wody
pół szklanki mleka
cukier/słodzik o ile lubimy słodkie
żurawina

Przygotowanie : 
Wszystko razem wkładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu ok 10 min, co jakiś czas mieszając. Właściwie jedzonko robi się samo :) 

Ja dodaję do środka również żurawinę ale można dodać cokolwiek, orzechy, wiórki kokosowe itd. Można podawać także z kiwi, jabłkiem, bananem. Wybór ogromny :) 

Smacznego! 


6 komentarzy:

  1. Ciekawa jestem smaku, bo szczerze powiedziawszy to ja nawet nigdy owsianki nie jadłam ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ogromnie polecam! Ja gotuję z żurawinką a na wierzch po ugotowaniu dodaje kiwi! Mega smaczne, ja także wolę słodkie to dodaję kilka kropli słodziku. Śniadanie pierwsza klasa!

      Usuń
  2. Chętnie kiedyś wypróbuję ten przepis, bo jeszcze nie jadłam takiego budyniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. WOW, super alternatywa na ciepłe śniadanko! Na pewno wypróbuję, uwielbiam takie smakołyki :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hi there, just wanted to say, I liked this post.
    It was funny. Keep on posting!

    Also visit my web site: Recommended Site

    OdpowiedzUsuń